Hängande sommarblommor fina i kruka

Det finns otroligt mycket fina sommarblommor att plantera i kruka och det är alltid fint med något som hänger över kanten, speciellt om krukan är lite högre. Jag tänkte dela med mig av mina favoriter.
De flesta av mina favoriter är inte så blommiga men de är snygga och passar tillsammans med det mesta.


Nr 1 är penningblad (Lysimachia nummularia). Den finns både som grönbladig och gulbladig och det är den gulbladiga som jag gillar mest. eller den är egentligen inte gulbladig utan mer limefärgad. Den får gula blommor senare på säsongen. Den är supersnygg i färgen och piggar upp de flesta sommarblomskrukor. Växer fort och blir ett riktigt smycke i krukan. Har man tur övervintrar den i krukan.

Penningblad

Nr 2 är jordreva ( Glechoma hederacea). Den är brokbladig men är ibland mer grön än vit. Bladen är lite sträva och hela växten luktar gott när man rör vid den. De små blommorna som man kan se senare på säsongen är ljust lila, men precis som med penningbladet så är det inte för blommorna man använder den. den växer snabbt och blir både lång och lite yvig. Kanonfin!

Jordreva

Nr 3 är silvernjurvinda (Dichondra argentea 'Silver Falls'). Den har silverfärgade blad men finns även med gröna blad med silvrig undersida. bladen är som små näckrosblad i formen. Jag föredrar den gröna varianten som heter 'Emerald Falls' men även den silvriga är vacker. Blir också väldigt lång på en säsong men är lite mer slät och inte så yvig. Den silvriga varianten är riktigt fin tillsammans med penningbladet.Alla tre sorterna funkar fint i både sol och lite halvskugga. Penningbladet är det som är tåligast när det gäller skugga. Fina kompisar till många andra sommarblommor. Dessutom funkar de fint ända från våren och in på hösten tillsammans med ljung och andra höstväxter.


Lycka till med dina sommarblommor!
Solveig

59 06/08/22 %Å — Solveig Åkerhielm

Lämna en kommentar

Notera: Kommentarer måste godkännas innan de påubliceras.