DIY - Hur man gör en kottegirlang

Snart har det gått ett helt år igen! Ingen kunde väl tänkta sig att 2020 skulle föra med sig så mycket elände. Tänker på alla som har varit sjuka, är sjuka och alla som har lämnat oss för tidigt i Covid-19. Tänker också på alla som har förlorat sitt arbete eller sitt livsverk. 2020 innehåller så många livsöden och tragedier. I år är året då vi kanske ska börja skicka vanliga julkort igen, istället för digitala hälsningar. Det ska i alla fall jag.

I år tror jag att de flesta av oss behöver lite extra ljus och glädje och ombonat hemma. DIY-projekten som man kan göra tillsammans med familj eller nära vänner man träffar ofta. Så jag bjuder på lite inspiration om hur man enkelt kan göra sin egen kottegirlang.

Det här behöver du:

 1. Kottar, valfria, ca 10 stycken. Jag använder grankottar.
 2. En limpistol. Jag använder low melt.
 3. Jutesnöre
 4. En sax

Gör så här:

 1. Börja med att sätta på limpistolen så att den är redo.
 2. Dra ut ca 1 m snöre.
 3. När limpistolen är varm börjar du med att limma på toppen (egentligen botten) av en kotte. Tänk på att limmet är varmt.
 4. När du satt lim på kotten lägger du på snöret på en gång i en kringla på toppen. Börja i ytterkant och kringla inåt. Tryck till antingen med fingret om du är modig (det är varmt) eller med en pinne. Vänta tills det torkat. Det går fort. Provar i snöret. Om det lossnar lite lyfter du på den bit som lossnat och limmar lite till.
 1. Fortsätt med nästa kotte en bit upp på snöret men denna gång krånglar du åt andra hållet. Då blir det en fin variation mellan hur kottarna hänger. Fortsätt så tills du limmat alla kottar.
 2. Klipp av snöret en bit efter sista kotten och gör en ögla för upphängning.
 3. Klart! Nu är det bara att fortsätta med nästa om du vill ha fler.

Lycka till och ha det bäst! Och du, berätta gärna hur det gick för dig att göra din girlang!

//Solveig

28 12/16/20 %Å — Solveig Åkerhielm
Tagg: DIY Jul Pyssel

Lämna en kommentar

Notera: Kommentarer måste godkännas innan de påubliceras.