Lilla Wextverk är ett litet familjeföretag som drivs av familjen Åkerhielm Ingrids. Det är jag, Solveig som står för det mesta i butiken och webbshoppen och min man Janne som agerar fastighetsskötare och hjälper till i butiken emellanåt. Till vår hjälp har vi säsongsanställd personal.

Vi startade trädgårdshandeln 2015/2016 på grund av min fascination och glädje som växter ger och den glädjen vill jag dela med andra.

Hur det började
Redan 2004 fick jag min första ingivelse att starta en trädgårdshandel. Jag hade då precis avslutat min utbildning på Säbyholms naturbruksgymnasium och skulle till hösten börja på SLU Alnarp för att plugga till landskapsingenjör. Under sommaren arbetade jag på en trädgårdshandel i Stockholm och tyckte att det var fantastiskt att få arbeta med så mycket växter hela dagarna. Under mina år på SLU utvecklade jag ett speciellt intresse för perenner och det håller fortfarande i sig.

Till slut hamnade jag i Ludvika och började arbeta inom kommunal förvaltning, Det var en lärorik period men efter 8 år insåg jag en dag att det var något helt annat jag drömt om. Det var nu eller aldrig, så 2015/2016 smygstartade jag min trädgårdshandel och när jag flyttade till nuvarande lokaler i kraftcentralen i Lekomberg tog det fart ordentligt.

Idag
Visst har det hänt att jag ångrat mitt beslut men idag känner jag att jag är på rätt plats i livet och jag får utveckla mig själv som entreprenör och lära mig nya saker hela tiden. Att jag dessutom får arbeta med växter som är så livgivande och föränderligt över tid är fantastiskt. Butiken förändras med årstidens skiftningar och på det sättet blir det aldrig tråkigt. Glädjen i att få inspirera och hjälpa er kunder i era växtval är min drivkraft.
Solveig
Landskapsingenjör och ägare av Lilla Wextverk