4 skäl till att fota din trädgård

Visst är det roligt att fota alla fina växter i trädgården? Det tycker iallafall jag. Men det finns fler anledningar att göra det.

Det är också ett bra sätt att dokumentera hur det ser ut under olika årstider och vad man skulle vilja förändra. För handen på hjärtat, man tror att man kommer ihåg hur det ser ut, men det gör man sällan när man verkligen ska till att planera och fundera över förändringar man vill göra.

Genom att fotografera sin trädgård alla olika årstider är det lättare att gå tillbaka och se om det är något man vill göra om eller lägga till. Så här kommer 4 tips på varför och vad du kan tänka på.

4 skäl till att fota sin trädgård

  1. VÅR – Hur ser det egentligen ut på våren? Finns det något som blommor och i så fall vad och var. Blommar det där du tillbringar tid i din trädgård på våren? Om inte kanske det är dags att ändra på det. 

  2. SOMMAR – Sommaren är frodig och grön och det brukar blomma och dofta härligt överallt. Men ser det så bra ut som du tänkt. Är entrén välkomnande? Om inte, vad kan du göra åt det med enkla medel?

  3. HÖST – Hösten är en härlig tid med mycket mustiga fina färger och en hel del att plocka och skörda. Oftast. Eller saknar du höstfärger i din trädgård? Kanske dags att plantera något med enastående höstfärger.

  4. VINTER – Vintern är frostig och vacker och snön gör sitt bästa för att bädda in trädgården i vackert fluff. Men hur ser din trädgård ut på vintern? Finns där något vintergrönt, något med en vacker vintersiluett eller är den lite platt och intetsägande? Hur är det med belysning?

Det finns mycket att fundera över när det gäller årets säsonger och fotografier från respektive säsong hjälper dig att fundera och planera.

Så ut och fota!

Lycka till!
//Solveig

00 10/02/21 %Å — Solveig Åkerhielm

Lämna en kommentar

Notera: Kommentarer måste godkännas innan de påubliceras.