Saker att prioritera i trädgården när tiden är knapp - 5 tips

Nu börjar sommar komma igång på allvar och åtminstone jag känner mig lite stressad över allt som jag vill hinna med. Ogräsrensning, frösådder, utplantering, gräsklippning, hänga i hammocken, grilla på altanen när vädret tillåter och mycket mycket mer.

Jag tror inte att jag är ensam om att bli stressad den här årstiden, det är så mycket man vill hinna med under den kommande sommaren.

När tiden är knapp och det är mycket man vill/måste göra och trädgården kommer på efterkälken finns det några saker jag brukar prioritera.

Man kanske inte hinner allt men man hinner lite som ändå gör att det känns bra och fint omkring en i trädgården. Här kommer mina fem prioriterade delar.

  1. Klipp gräsmattan om du har någon men lämna gärna en bit oklippt. Då hjälper du våra insekter och främjar den biologiska mångfalden.
  2. Trimma gräset mot rabattkanter eller kantskär.
  3. Rensa framkanterna av rabatter och materialmöten, t ex mellan plattor och gräs. Det ger ett snyggt intryck. Ta resten när du har tid och lust.
  4. Plantera fina sommarblommor i en kruka och placera där du ser den dagligen. Större kruka lättare skötsel.
  5. Klipp häcken om du har en som ska klippas, men gör det i rätt tid. En klippt häck ger ett vårdat och snyggt intryck till hela trädgården. Känner du att du har ont om tid kanske du ska ha en friväxande häck istället, men utgå från det växtmaterial du redan har.

Visst kan det kännas mycket och oöverstigligt men allt behöver inte göras på en gång. Ta det lugnt, njut av sommaren innan den tar slut. Det är en dag imorgon också.

Lycka till!
Solveig

15 06/08/22 %Å — Solveig Åkerhielm

Lämna en kommentar

Notera: Kommentarer måste godkännas innan de påubliceras.