Sätta vitlök - bättre sent än aldrig

Sätta vitlök - bättre sent än aldrig

När jag sätter löken luckrar jag jorden först och lägger klyftorna ovanpå jorden med lagom avstånd. När jag är nöjd trycker jag ner dem i jorden och myllar jorden ovanpå så att lökklyftan bäddas in ordentligt.
42 11/11/23 %Å — Solveig Åkerhielm
Odla i omgångar

Odla i omgångar

Odla grönsaker i omgångar så kan du skörda hela sommaren.
02 06/27/22 %Å — Solveig Åkerhielm
Odla paprika, chili och tomat

Odla paprika, chili och tomat

Många säger att det är lätt att odla tomater, paprika och chili, men har man aldrig provat eller t.o.m misslyckats med det, så kan det kännas motigt och hopplöst. Det som är lätt för en person är nödvändigtvis inte lätt för alla. 
49 03/03/22 %Å — Solveig Åkerhielm
Odla basilika från frö

Odla basilika från frö

Basilika är en värmekrävande ört som vill ha både mycket värme och fukt för att gro. Fröerna är relativt små och ljusgroende och när de blir fuktiga får de som en geléaktig hinna på fröerna som är lite blåaktig, då vet man att fröerna är tillräckligt fuktiga för att gro.

Så här gör jag när jag odlar basilika.

43 02/27/22 %Å — Solveig Åkerhielm
Samla fröer

Samla fröer

Har du inte samlat några fröer ännu är det dags att börja. Att själv samla fröer är ett smidigt och roligt sätt att fylla sin fröbank. Det är inte särskilt svårt och det är gratis. 

45 09/27/21 %Å — Solveig Åkerhielm
Vinterså grönsaker

Vinterså grönsaker

Några fördelar med att vinterså är att man kommer igång tidigare, man slipper ha sådder som tar plats inomhus, man behöver inte avhärda plantorna och man kan använda överblivna fröer från föregående år och går något snett har man tid på sig att försöka igen.

30 02/12/21 %Å — Solveig Åkerhielm